FOTO: null

U Bolnici ,,Sveti Vračevi,, u Bijeljini danas je obilježena godišnjica uspješnog rada angio-sale i koronarne jedinice za koje je Vlada Republike Srpske izdvojila 2,5 miliona KM, a bolnica 300.000 KM vlastitih sredstava.

Šef odsjeka interventne kardiologije u bijeljinskoj bolnici Mile Trifković rekao je novinarima da je u protekloj godini u angio-sali zbrinuto 600 pacijenata, o kojih je polovina sa područja Bijeljine i oko 300 pacijenata iz ostalih krajeva Republike Srpske. 

"Angio-sala u bijeljinskoj bolnici druga je u Republici Srpskoj, uz angio-salu u Banjaluci, čime smo se svrstali u red modernih centara koji rade kompletnu dijagnostiku koronarnih bolesti, koje su vodeći uzrok obolijevanja i smrtnosti u svijetu", istakao je Trifković. 

Pomoćnik direktora bolnice za medicinska pitanja Mikajlo Lazić u obraćanju prisutnima ukazao je na vrlo dobru saradnju bijeljinske bolnice sa vrhunskim stručnjacima iz Beograda, ističući da se tako i na ovim prostorima praktikuje vrhunska medicina. 

Uz jubilej angio-sale, Lazić je podsjetio i na dvogodišnjicu rada nove moderne bolnice u Bijeljini koja je izgrađena uz višemilionska ulaganja Vlade Republike Srpske. 

"Tokom ovih godina napravljen je ogroman napredak zahvaljujući tehnologiji i opremi kojom raspolažemo i zahvaljujući stručnom usavršavanju koje nikada ne prestaje", rekao je on i posebno zahvalio rukovodstvu i stručnjacima beogradskog Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" koji su omogućili takav napredak u oblasti invazivne kardiologije. 

Osim gostiju iz Beograda, obilježavanju godišnjice rada angio-sale i koronarne jedinice u Bolnici "Sveti Vračevi" prisustvovali su direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Darko Tomaš i zdravstveni radnici iz regije. 

Načelnik interventne kardiologije na "Dedinju" Dragan Sagić pohvalio je dugogodišnju saradnju sa ljekarima bijeljinske bolnice i rekao da je u angio-sali urađeno mnogo intervencija, a da ima prostora i za unapređenje njenog rada. 

On je u obraćanju novinarima i kolegama rekao da se u bijeljinskoj angio-sali, uz nabavku još nekih tehničkih stvari i uz stručnu obuku, u skoroj budućnosti mogu raditi zahvati i u domenu bubrežnih i vratnih arterija kakvi se sada rade u velikim centrima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )