FOTO: null

Prva fabrika lijekova u RS i jedan od nosilaca cjelokupne farmaceutske industrije BiH, banjalučki "Hemofarm", obilježio je dvanaestogodišnjicu rada fabrike čvrstih formi lijekova.

"Hemofarm je prošle godine učvrstio lidersku poziciju u zemlji po broju prodatih pakovanja kvalitetnih, cjenovno dostupnih, efikasnih i bezbjednih ljekova. Kao član njemačke STADA Grupe, Hemofarm je domaća kuća s njemačkim kvalitetom proizvoda, što je, uz našu korporativnu društvenu odgovornost i posvećenost cjelokupnoj zajednici, jedan od razloga zbog kojeg nam građani vjeruju", rekao je Aleksandar Veselinović, direktor "Hemofarma" Banjaluka.

Veselinović je naglasio da se kompanija razvijala zahvaljujući posvećenosti svih zaposlenih, uz podršku "Hemofarm Grupe" i "STADA Grupe"

"Ulaganja u zaposlene, njihovu edukaciju, te praćenje svjetskih standarda u farmaciji, kao i investiranje u savremenu opremu i proizvodnja u skladu s međunarodnim zahtjevima, dali su rezultate za koje je zaslužna svaka karika u našem lancu ljudi", istakao je on.

Prema tehnološkim rješenjima, fabrika u Banjaluci je jedna od najsavremenijih fabrika na ovom dijelu Balkana, a puštena je u rad 2003. godine na 10.000 metara kvadratnih proizvodnog kompleksa s kapacitetom proizvodnje oko 650 miliona tableta godišnje. Osnivač fabrike u Banjaluci je vršački "Hemofarm", koji je od 2006. godine član njemačke "STADA Grupe", jedne od najvećih generičkih farmaceutskih kompanija u Njemačkoj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )