FOTO: null

Obilježavanje Dana pobjede nad fašizmom danas u Donjoj Trnovi kod Ugljevika,započelo je nizom aktivnosti. U memorijalnom kompleksu palim borcima – žrtvama fašističkog terora gdje je na spomen ploči upisano 3.278 imena palih boraca, a u kosturnici ispod sp

Među prvima vijence na spomen obilježja u memorijalnom kompleksu su položili predstavnici SUBNOR-a iz Ugljevika na čelu sa predsjednikom Ratkom Đurkovićem, a ispred SO Ugljevik vijence su položili načelnik Opštine Ugljevik Vasilije Perić i Đoko Simić predsjednik Skupštine opštine Ugljevik.

Ispred Vlade Republike Srpske ministar rada i boracko-invalidske zaštite RS Milenko Savanovic i ministar industrije, rudarstva i enegretike Petar Đokić.
Vijence su položili i predstavnici ruske Ambasade u Bosni i Hercegovini, vojni atašei Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, zatim delegacije Socijalisticke partije Ugljevik, SNSD Ugljevik i mnoge druge delegacije iz Bijeljine, Brckog itd Ambasada Ruske Federacije je ovom prilikom uručila prigodna priznanja načelniku Opštine Ugljevik Vasiliju Periću, Predragu Vujeviću direktoru Centra za kulturu Ugljevik, Ratku Đurkoviću predsjednku SUBNOR-a Ugljevik, Mihajlu Nikoliću iz Socijalističke partije Ugljevik i Radivoju Sekaniću ispred Mjesne zajednice Donja Trnova.

Nakon ceremonije polaganja vijenaca, dodjele priznanja i prigodnih govora druženje je nastavljeno u “Parku srpsko-ruskog prijateljstva”.

Pripremila: Snežana Milošević 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )