FOTO: null

Polaganjem cvijeća i prisluživanjem svijeća u Spomen-sobi za poginule borce odbrambeno-otadžbinskog rata u opštini Kotor Varoš danas je obilježen Dan Boračke organizacije Republike Srpske.

Cvijeće su položili predstavnici opštinske Boračke organizacije, opštine Kotor Varoš, porodice poginulih i nestalih boraca, ratni vojni invalidi kao i borci i građani.

Nakon toga, jerej kotorvaroški Živko Ilić služio je molitveni pomen za poginule borce Vojske Republike Srpske.

On je odao zahvalnost poginulim borcima Republike Srpske, ističući da se bol i tuga porodica ne može umanjiti, ali da sjećanje na njih treba da ostane trajno.

"Svaka slika u spomen-sobi predstavlja jednu ciglu koja je ugrađena u temelje Rebulike Srpske", istakao je prota Ilić.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Kotor Varoš Gosto Trivunović čestitao je svim borcima današnji praznik.

"Republika Srpska je jedini garant ostanka srpskog naroda i zbog toga treba njegovati sjećanje na poginule borce odbrambeno-otadžbinskog rata", rekao je Trivunović.

On je poručio političarima da budu složni u odbrani i očuvanju Republike Srpske.


Odata pošta palim srpskim borcima i u Istočnom Sarajevu, Ilidži, Derventi

Članovi boračkih organizacija Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža obilježili su danas Dan Boračke organizacije Republike Srpske Svetog Trifuna.

"Obilježavajući i pravoslavni praznik Zadušnice, borci Istočnog Novog Sarajeva danas su u crkvi Svetog velikomučenika Đorđa održali pomen poginulim saborcima i borcima Vojske Republike Srpske koji su preminuli nakon rata", rekao je Srni predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Istočnog Novog Sarajeva Dragiša Tuševljak. 

Prema njegovim riječima, potom je položeno cvijeće i prislužene svijeće na centralnom Spomen-krstu na vojničkom groblju, kao i na svim grobovima poginulih boraca.

U Derventi je obilježen 14. februar Dan Boračke organizacije i 211 godina od podizanja Prvog srpskog ustanka.

Na centralnom spomen-obilježju delegacija Boračke organizacije opštine Derventa položila je vijenac.

U proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu sa područja ove opštine poginulo je 608 boraca Vojske Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )