FOTO: null

Povodom obilježavanja Dječije nedjelje načelnik opštine Lopare dr Rado Savić organizovao je danas prijem za djecu iz ustanove ,,Dječji vrtić,, Lopare.

Djeca iz vrtića  i njihovi vaspitači zahvalili su se  na podršci Opštini Lopare i uručili načelniku  poklone koje su sami napravili kroz likovne radionice. 

Kao i prethodnih godina, opština Lopare je darivala je djecu prigodnim paketićima.Povodom "Dječje nedjelje" vaspitači su sa svojom djecom iz vrtića priredili  maskenbal ispred Centra za kulturu u Loparama.

Djeca su, na svoj način, uz puno mašte i razdraganosti iskazali svoju kreativnost.

"Dječije nedjelja"  se u svijetu tradicionalno slavi  prve nedjelje oktobra. To je ujedno prilika da se podsjetimo i promovišemo Konvenciju UN-a o pravima djeteta, kroz  razne aktivnosti i događanja, vrtić  ulaže svoj doprinos u obilježavanju Dječije nedjelje, kažu zaposleni u vrtiću “Dječiji vrtić” Lopare. 

Ovo  je ujedno bila prilika da se mnogo glasnije nego što je to uobičajeno ukaže na obavezu poštovanja Konvencije UN-a o pravima djeteta u svim segmentima.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )