FOTO: null

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević izjavio je danas Srni da je ovo ministarstvo, u saradnji sa Unicefom i organizacijom "Spasimo djecu", obezbijedilo više od 300.000 KM za realizaciju Programa pripreme djece za polazak u školu.

Malešević je, nakon razgovora sa rukovodstvom vrtića "Neven" u Čelincu, rekao da je u protekle četiri godine za realizaciju ovog programa Ministarstvo izdvojilo 860.000 KM.

On je istakao da se Program predškolskog vaspitanja i obrazovanja za djecu u godini pred polazak u školu, a koja prethodno nisu išla u vrtiće niti pohađala neki od predškolskih programa, ove godine organizuje u 38 predškolskih ustanova i 37 osnovnih škola u Srpskoj od 2. marta do 29. maja ove godine i da je u njega uključeno oko 3.500 djece.

Malešević je dodao da su za djecu koja su uključena u ovaj program pokriveni troškovi vaspitača, didaktičkog materijala i radne knjige za program, dok ishranu, smještaj i zbrinjavanje djece i ostale troškove plaćaju lokalne zajednice i roditelji.

"Veoma je važno što je za ovaj program angažovano i više od 100 vaspitača sa evidencije Zavoda za zapošljavanje, koji su prošli potrebnu obuku, a naredna tri mjeseca radiće sa djecom i na taj način steći dragocjeno iskustvo", naglasio je Malešević.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )