FOTO: InfoBijeljina.com

Za realizaciju projekta „Vrtić je i moje pravo“ kojim je, između ostalog, predviđeno opremanje kuhinje u područnom vrtiću „Čika Jova Zmaj“ na Ledincima, iz sredstava Investiciono-razvojne banke Republike Srpske (IRBRS) obezbijeđeno je 50.000 KM, dok će Grad Bijeljina za ovu namjenu izdvojiti oko 17.800 KM.

U ime Grada Bijeljina ugovor sa IRB-om je potpisao gradonačelnik Mićo Mićić, a sem Bijeljine, projekti još osam lokalnih zajednica biće sufinasirani u sklopu Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj u 2019/2020 godini.

- Zahvaljujući realizaciji ovog projekata očekujemo poboljšanu uslugu u Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“. Uvođenjem poludnevnog predškolskog programa u vrtiću na Ledincima biće povećan i broj djece koji pohađa ovu vrstu nastave. Mališanima uzrasta od tri do šest godina iz ranjivih grupa stanovništva (djeca romske nacionalnosti i iz socio-ekonomski ugroženih porodica) ova usluga biće besplatna. Takođe, poboljšaćemo uslove za pripremu hrane u vrtiću na Ledincima za djecu koja borave u ovom objektu, ali i u područnoj jedinici u Dvorovima. Na taj način će opterećenosti kuhinje u centralnom vrtiću biti značajno smanjena, a samim tim, usluga će biti kvalitetnija – istakao je gradonačelnik Mićić nakon potpisivanja ugovora sa IRB-om.

Sredstva Finansijskog mehanizma odobravaju se na bespovratnoj (grant) osnovi, a u ovom ciklusu bila su dostupna za podršku projektima lokalnih zajednica radi poboljšanja dostupnosti i kvaliteta javnih usluga, kao i za povećanje obima i produktivnosti poljoprivredne proizvodnje.

Finansijski mehanizam uspostavljen je kako bi pružio podršku realizaciji prioriteta utvrđenih strategijama razvoja jedinica lokalne samouprave i na taj način doprinio jačanju javnih usluga i ruralnog razvoja u Republici Srpskoj. Projekat je uspostavljen kroz saradnju Ministarstva finansija Republike Srpske, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ambasade Švajcarske u BiH, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )