FOTO: null

Prošlo je više od dvije godine od prvog Inckovog obećanja, ali investitor se još nije pojavio... Incko je obećao da će doći i na komemoraciju srpskim žrvama, ali su došli samo njegovi zamjenici...

Visoki predstavnik Valentin Incko nije ispunio obećanja u vezi sa pomoći pri otvaranju radnih mjesta u Srebrenici, kao ni druga obećanja koja je dao Srebreničanima, ističe načelnik opštine Ćamil Duraković. 

Duraković je rekao Srni da je prije nekoliko dana ima telefonski razgovor sa Inckom, koji je rekao da - ima u vidu ta obećanja. 

"Najavio je da će me uskoro pozvati na sastanak sa vlasnikom kompanije `Preciza` iz Goražda radi razgovora o otvaranju proizvodnog pogona te firme u Srebrenici", pojašnjava Duraković. 

On ocjenjuje da se u opštini stvara povoljan poslovni ambijent i uslovi za investiranje, što potvrđuje činjenica da nekoliko firmi, kao što su "Prevent" i Fabrika duvana Sarajevo, grade objekte i proširuju djelatnosti. 

Duraković očekuje da to učine i "Preciza" i još neki investitori sa kojima su u kontaktima. 

On vjeruje da će "Preciza" otvoriti mini proizvodni pogon u opštini, što bi omogućilo zapošljavanje određenog broja radnika. 

Incko je prvo u januaru 2013. godine dao obećanje srebreničkom rukovodstvu da će dovesti investitora koji će otvoriti 50 radnih mjesta, a zatim je prošle godine to korigovao, najavivši da će goraždanska firma "Preciza" investirati i otvoriti 20 radnih mjesta u opštini. 

Prošlo je više od dvije godine od prvog Inckovog obećanja, ali investitor se još nije pojavio. 

Incko je lani obećao i podršku organizovanju razvojne konferencije za Srebrenicu, koja je odgođena na neodređeno vrijeme. 

Visoki predstavnik je u januaru 2013. godine rekao da će mjesečno dolaziti da prati realizaciju izgradnje kapaciteta za koje je "obezbijedio investitora". 

Međutim, te posjete su izostale, jer se investitor nije nikada ni pojavio, a Incko je, po običaju, došao jednom, i to na komemoraciju 11. jula u Potočare. 

Iako je tada novinarima rekao da su za njega sve žrtve jednake i da je spreman da oda poštu i srpskim žrtvama, ukoliko bude pozvan od nekog udruženja nastradalih Srba, to se nije dogodilo. 

Organizatori su mu upućivali pozive da prisustvuje obilježavanju godišnjica srpskog stradanja na području Bratunca i Srebrenice, ali su dolazili samo Inckovi zamjenici.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )