FOTO: null

Davor Čordaš, ministar za izbjeglice i raseljena lica RS, razgovarao je s predsjednikom Udruženja raseljenih lica "Odlazak" iz Bijeljine Stjepanom Mićićem o pružanju pomoći raseljenim osobama na bijeljinskom području.

Čordaš je upoznao Mićića s projektima koji su prošle godine realizovani na prostoru grada Bijeljina, a koje je, kako je saopšteno, finansiralo Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS.

Istakao je i da je Ministarstvo dodijelilo 10 paketa građevinsko-zanatskog materijala porodicama koje su prošle godine počele gradnju, a zahvaljujući tim paketima njihovi stambeni objekti su i završeni.

Čordaš je rekao da su Programom rješavanja problema raseljenih, izbjeglica i povratnika u 2015. godini, koji je Ministarstvo pripremilo, predviđena sredstva za interno raseljene osobe, održivost povratka i rad udruženja, te je najavio da će Ministarstvo u skladu sa raspoloživim sredstvima nastaviti i ove godine da pruža podršku raseljenim u Bijeljini koji su odlučili da ostanu na prostoru ovog grada.

Na sastanku je razgovarano i o Regionalnom programu stambenog zbrinjavanja, a Mićić je upoznao ministra da se veliki broj ljudi, koji se prijavio za ovaj projekt obraćao Udruženju, te da on smatra da su raseljene osobe, odnosno Srbi koji su u Bijeljinu došli iz Federacije BiH i koji žele da im se kroz ovaj projekat obezbijede trajna stambena rješenja u sadašnjem mjestu boravka, zapostavljeni u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Sagovornici su se složili da je saradnja nevladinih organizacija i nadležnih institucija veoma značajna u rješavanju problema raseljenih, te da dosadašnja uspješna saradnja Ministarstva i Udruženja treba da bude nastavljena i u narednom periodu, saopšteno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )