FOTO: InfoBijeljina.com

Brojač vozila, od 4. oktobra do 16. oktobra, bio je u funkciji na dionici magistralnog puta I reda broj 115, Gojsovac - Bijeljina 1, a uskoro stiže još jedan, saznaje InfoBijeljina.

“U narednom periodu biće postavljen još jedan brojač na širem području Bijeljine, i to na dionici magistralnog puta I reda broj 113, Priboj 2 - granica RS (Banj Brdo)”, rečeno je za portal InfoBijeljina u “Putevima Republike Srpske”.

Na magistralnoj i regionalnoj mreži širom Republike Srpske postoji određen broj automatskih brojača vozila koji rade preko cijele godine, i njihov zadatak je utvrđivanje tačnog saobraćajnog opterećenja. 

Na dionicama na kojima ne postoje automatski brojači, relevatno opterećenje se mora utvrditi na drugi način, a to je najčešće pokretnim (mobilnim) uređajima ili ručnim brojanjem vozila. 

Резултат слика за putevi infobijeljina

Na osnovu izmjerenog saobraćajnog opterećenja vrši se ekstrapolacija dobijenih podataka na upotrebljivu mjeru (prosječan godišnji dnevni saobraćaj - PGDS), za stručnu upotrebu u oblasti niskogradnje i saobraćaja.

“Prelaskom vozila preko crijeva prevučenih preko kolovoza uređaj za brojanje detektuje vozilo, te vrši brojanje i klasifikaciju vozila po dužini vozila i brzini kojom se vozilo kretalo. Još jednom naglašavamo da se radi o uobičajenoj aktivnosti koja nema nikakvih posljedica po učesnike u saobraćaju, i da učesnici u saobraćaju prilikom nailaska na uređaj sa crijevima razvučenim preko cijele širine kolovoza voze uobičajeno, da ne koče forsirano, ako nema potrebe za tim”, naglašavaju iz “Puteva Republike Srpske” za portal InfoBijeljina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )