FOTO: null

Znak pristupačnosti izdaje se licu sa oštećenim ekstremitetima čiji su ekstemiteti bitni za upravljanje motornim vozilom, a oštećenim najmanje 60%. Znak pristupačnosti izdaje se i licu sa stepenom invaliditeta 100%, a koje se prevozi vozilom.

Za  izdavanje znaka pristupačnosti uz zahtjev se prilaže i sledeća dokumentacija:

1) Rješenje o stepenu  oštećenja ekstremiteta koji su bitni za upravljanjem vozilom ili nalaz, ocjenu i mišljenje izdato od strane nadležnog organa za utvrđivanje stepena invaliditeta

2) dvije (2) fotografije dimenzija 30 h 35mm

3) dokaz o vlasništvu nad putničkim vozilom 

4) ličnu kartu na uvid.

Takođe, znak pristupačnosti se može izdati i udruženjima lica sa invaliditetom. Zahtjev za izdavanje takvog znaka pristupačnosti podnosi ovlašteno lice iz udruženja, a uz zahtjev prilaže:

1) rješenje o registraciji udruženja

2) dokaz da su njegovi članovi lica sa invaditetom.

Nadalje, članom 13. Pravilnika o obilježavanju  vozila kojim upravlja lice sa invaliditetom ili kojim se prevozi lice sa invaliditetom (Službeni glasnik BiH, broj  92/15), utvrđeno je da znak pristupačnosti izdat prije stupanja na snagu ovog Pravilnika važi šest (6) mjeseci nakon donošenja Pravilnika.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )