FOTO: Crveni krst Bijeljina

Crveni krst Bijeljina obavještava da su, kao što su i obećali, završili osposobljavanje prvog školskog terena u nizu u O.Š. Sveti Sava u sklopu akcije POENTIRAJ.

Cilj ove akcije je osposobiti školska igrališta. Nažalost, turnir koji su planirali za danas, u cilju obilježavanja Svjetskog dana sporta, odložen je zbog vremenskih uslova za poslednju sedmicu škole.
 
Međutim, uskoro će organizovati poseban događaj u kojem će se zahvaliti donatorima. Tom prilikom će školarci, donatori, veterani basketa i prijatelji akcije odigrati basket nakon dugog niza godina na ovom školskom dvorištu.

 

- Trenutno čekamo toplije vrijeme kako bismo ponovno iscrtali linije na terenima i dovršili sitne detalje koji zahtijevaju sunčane dane - saopštili su iz Crvenog krsta Bijeljina.

 
U ovoj školi su rekonstruisana dva koša na glavnom terenu i jedan za basket na pomoćnom terenu. Takođe su popravljeni golovi na glavnom terenu, kao i stubovi za odbojku. Svi tereni će biti osvijetljeni i pod video nadzorom. Uprava škole se takođe potrudila da ovaj teren učini još ljepšim uradivši mural Nikole Jokića i košarkaških motiva koji se prostire na zidu dužine preko 40 metara i visine skoro 4 metra.

 
- Sledeća lokacija koja će biti uređena u narednih desetak dana je O.Š. Vuk Karadžić. Tamo će biti završena sva 4 koša istog kvaliteta na oba terena, kao i stubovi za odbojkašku mrežu - stoji u saopštenju.

 
Molimo sve zainteresovane da nam se priključe u akciji i da zajedno POENTIRAMO. Sportski tereni stvaraju zdravo okruženje u školama omogućavajući učenicima da se bave sportskim aktivnostima tokom školskog vremena i izvan njega. To podstiče zdravo ponašanje, smanjuje sjedilački način života, poboljšava koncentraciju i produktivnost u školi te ima pozitivan uticaj na fizičko i mentalno zdravlje učenika. Naš cilj je osposobiti sve školske terene u opštini Bijeljina.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 3 )