FOTO: null

BIJELJINA - Odbornici Skupštine grada Bijeljina raspravljaće u utorak, 27. juna, o usvajanju rebalansa budžeta, koji je uvećanjem od 4,6 miliona KM kredita dostigao 52 miliona KM.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je na današnjem međustranačkom sastanku uoči skupštinskog zasjedanja rekao da je u budžetu svakog mjeseca 100.000 KM manje prihoda od PDV-a i ostalih prihoda. 

Prema njegovim riječima, budžet će u prvoj polovini godine ipak biti ostvaren sa 99 odsto zahvaljujući prodaji zemljišta u gradskoj industrijskoj zoni u ovom periodu. 

Među 36 tačaka dnevnog reda za ovo zasjedanje je i rasprava o sprovođenju eksproprijacije za izgradnju drinskog nasipa, što je kapitalna investicija koja se u Semberiji čekala duže od pola vijeka.

Mićić je najavio da će Bijeljina za nastavak rješavanja imovinskih odnosa za ovaj projekat dobiti pola miliona KM iz Fonda solidarnosti Republike Srpske, za šta je već donesena odluka. 

On je rekao da je za eksproprijaciju do sada potrošeno 1,7 miliona KM i da će za ovaj posao biti nastavljena ulaganja iz prihoda prikupljenih po osnovu posebnih doprinosa za vode. 

Pred odbornicima će se naći i infomacija o ovogodišnjoj žetvi u Semberiji, analize stanja zdravstvene zaštite, predškolskog obrazovanja i sporta, kao i izvještaji o radu gradskih preduzeća "Vodovod", "Toplana" i Dom zdravlja. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )