FOTO: null

Odbor potomaka-djece poginulih i nestalih boraca pri Gradskoj organizaciji porodica zarobljnih i poginulih boraca i nestalih civila Bijeljina 5. decembra je, uz podršku Gradske uprave Grada Bijeljina, organizovao „Forum građana sa uspješnim privrednicima“

Na Forumu su poznati bijeljinski advokat Miloš Stevanović (Advokatska kancelarija „Stevanović“) i privrednici Duško Bojić („Prizma“ d.o.o.) i Bojan Mališanović („Metalogradnja“ d.o.o.) djeci poginulih boraca i drugim zainteresovanim građanima predstavili svoja iskustva na putu poslovnog uspjeha i načine na koje su rješavali probleme na koje su nailazili.

Trojica uspješnih privrednika su prisutnoj djeci poginulih boraca i drugim građanima poručili da nema razloga da se plaše započinjanja poslovanja u realnom sektoru i da je, u suštini, za početak bavljenja sopstvenim biznisom dovoljna dobra ideja, ali i posvećenost i odlučnost da se istraje u naumu da jednog dana budu uspješni i prepoznatljivi u poslu kojim se bave. 

-       Početak nikad nije lak, pogotovo ako se počinje „od nule“, ali uz upornost i trud, uspjeh je moguć – poručili su ovi privrednici.

Učesnicima Foruma se obratio vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Slaviša Savić koji je ocijenio da je organizovanje ovog Foruma dobra ideja, kako bi djeca poginulih boraca, ali i drugi građani, dobili dodatno ohrabrenje da uzmu sudbinu u svoje ruke i pokrenu vlastiti biznis:

-       Situacija u cijelom društvu je teška, posebno za boračke kategorije, a nažalost, djeca poginulih boraca nemaju nikakve zakonske beneficije prilikom zapošljavanja. Podsticaj od 8.000 konvertibilnih maraka koliko je bilo predviđeno programom za samozapošljavanje djece poginulih boraca je uglavnom nedovoljno za pokretanje poslovanja, a poslodavci se nisu odazvali u dovoljnoj mjeri na poziv za subvencionisanje zapošljavanja djece iz ove kategorije. Zato je svaka podrška ovim kategorijama dobro došla – istakao je Savić.

Predsjednik Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila  Mišo Poletan je podsjetio da je u okviru projekta „Zajedno do posla“ sa područja Grada Bijeljina jedanaestoro djece poginulih boraca dobilo po 8.000 KM i izrazio očekivanje da će u nekom od narednih sličnih projekata ta sredstva biti povećana.

-       Ovaj Forum je samo jedna od aktivnosti koje smo preduzeli da djeci poginulih boraca pomognemo u borbi za egzistenciju. Djeci poginulih boraca život je nametnuo da se od malih nogu bore više od svojih vršnjaka i svaka podrška im je dobro došla – istakao je Poletan zahvaljujući Milošu Stevanoviću, Dušku Bojiću i Bojanu Mališanoviću, koji je i sam dijete poginulog borca, što su podijelili svoja iskustva sa zainteresovanim slušaocima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )