FOTO: null

Fudbaleri Radnika jesenji šampionat završili su na predposlednjem mjestu na tabeli sa samo jednim bodom prednosti u odnosu na fenjeraša gradskog rivala Mladost iz Velike Obarske.

U Radniku analizirali polusezonu

Uprkos lošim rezultatima u stručnom štabu Bijeljinaca vjeruju da uz pojačanja i kvalitetne zimske pripreme mogu doći do željenog cilja koji se ogleda u očuvanju premijerligaškog statusa. Jedan od najvećih nedostataka u jesenjem dijelu prvenstva je bio mali fond igrača tako da se svaka povreda ili suspenzija igrača zbog kartona predstavljao ogroman problem za Radnik. 

- I prije završetka polusezone, poslije detaljne analize trener Slavko Petrović i ja smo napravili plan prelaznog roka. Potrebna su nam pet kvalitenih pojačanja na pozicijama štopera, tri vezna igrača i polušpic. Pored toga u planu nam je da dovedemo i nekoliko mladih igrača koji će sazrijevati da bi od juna mogli na njih ozbiljno računati. Cilj nam je da na svakoj poziciji imamo po dva igrača jer nam na proljeće predstoji grčevita borba za opstanak, kao i borba za odbranu trofeja namjenjen pobjedniku Kupa RS - kaže direktor Radnika Boro Đokić.

Đokić je rekao da je još rano govoriti o potencijalnim pojačanjima, misleći na njihova imena, te da će transfer lista odlazak u mnogome čemu zaivisiti od pojačnja koja budu pristizala. 

- Poslednjih dana sam obavio nekoliko razgovora sa potencijalnim pojačanjima i sa nekima smo u završnoj fazi. Očekujem da do dvadesetog decembra budu realizovani ovi razgovori i tada ćemo izaći i sa transfer listom jer ona direktno zavisi od dolazaka - rekao je Đokić.

Trener Slavko Petrović na klupu Radnika došao je poslije šestog kola kada je uprava smijenila Srđana Bajića zbog loših rezultata 

- Svi koje se bave fudbalom znaju da nijedan trener nema čarobnu palicu da može odmah po dolasku u novi klub da prenese svoj sistem rada na igrače, jer i oni ne razmišnjaju svi isto, taj proces zahtjeva najmanje jedne zajednički odrađene pripreme da bi postigli ono što želimo. Pod njegovom palicom smo osvojili 9 bodova i ostali u trci za opstanak koji nam je primarni cilj - rekao je na kraju razgovora sportski direktor Radnika Boro Đokić.

 

I.Đ.Stanišić

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )