FOTO: null

Adi Nukić iz Sarajeva uhapšen je zbog sumnje da je preprodao pozajmljene automobile te pokušao da iznudi novac od Sarajlije za njegovo vozilo.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je Nukić posljednjih dana od nekoliko poznanika pozajmio pet automobila, ali ih nije vratio, piše Glas Srpske .

- Nukić je četiri automobila prisvojio i zatim navodno preprodao. Od vlasnika petog vozila je tražio pare. Nukić je tom čovjeku pokušao da iznudi veću količinu novca kako bi mu vratio njegov automobil koji je ranije od njega posudio - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je Nukić otkriven i priveden nakon prijave jednog do vlasnika vozila.

U MUP-u sarajevskog kantona su, navodeći inicijale Nukića, potvrdili da su ga uhapsili.

- Osumnjičenog A. N. teretimo da je počinio četiri krivična djela utaje, te krivično djelo iznude. On je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policija nastavlja istragu s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja kriminalnih aktivnosti ovog lica - rekli su u sarajevskoj policiji.

Nukić je policiji poznat odranije kao činilac krivičnih djela utaje, iznude i prevara. Njega je prošle godine pretukao majstor borilačkih vještina i ultimat-fajt borac Denis Stojnić jer je pet njegovih vozila namijenjenih za rad rentakar agencije prodao auto-mafiji.

Kazao je da je namjeravao da otvori rentakar firmu i prepusti posao poznaniku Nukiću, ali ga je on žestoko prevario.

- Nukić je dao vozila auto-mafijašima, koji su me zvali i rekli da ga drže zarobljenog i da će ga pustiti i vratiti vozila ako donesem 55.000 maraka. Dao sam im novac i izvukao Nukića, koji je bio sav modar - izjavio je tada Stojnić.

Dodao je da je cijeli slučaj za njega sada završen.

- Nukić je povukao optužbe protiv mene i prijatelja, među kojima je bio i Dino Ćehajić, i sada smo u dobrim odnosima. Sve se na kraju dobro završilo. Oprostio sam Adiju - kazao je Stojnić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )