FOTO: null

Zbog veće bezbjednosti djece u saobraćaju Gradska uprava je krenula sa realizacijom najavljenih aktivnosti.

Ispred najveće osnovne škole u Bijeljini "Knez Ivo od Semberije", koja ima 1.650 učenika, postavljen je moderan semafor za čiju je ugradnju iz gradskog budžeta izdvojeno 30.000 maraka. Semafor je danas pušten u probni rad, a u četvrtak bi trebao I zvanično proraditi. Direktor škole kaže da je veoma zadovoljan zbog postavljanja semafora, jer se nastava odvija u dvije smjene i dvije međusmjene, što stvara ogromnu frekvenciju djece na pješačkom prelazu. 

Načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Tomica Stojanović rekao je da je riječ o semaforu kakvih do sada nije bilo u Bijeljini, na kojem pješak pritiskom dugmeta poziva zeleno svjetlo za prelazak pješačkog prelaza. Stojanović ističe da je onemogućena zloupotreba, jer će signal biti podešen tako da se nakon pritiskanja tastera i prelaska pješaka daje 60 sekundi za prolaz vozilima. On kaže da se može desiti da cijelu noć ili više časova u toku dana prvenstvo prolaza i zeleno svjetlo imaju vozači, sve do poziva pješaka. 

Ulica u kojoj se nalazi Osnovna škola "Knez Ivo od Semberije" bila je dio magistralnog puta Bijeljina – Brčko, a u posljednje tri godine ova kategorija je skinuta i to je sada gradska ulica. Semafor bi nakon probnog rada u četvrtak trebao biti pušten I u zvanični rad, a stručnjaci će do tada djeci i nastavnicima objasniti kako se koristi taster za pozivanje zelenog svjetla za prelazak pješaka. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )