FOTO: InfoBijeljina.com

U Bijeljini je danas održana javna rasprava o Nacrtu dokumenta "Omladinska politika grada Bijeljina" koji se donosi na osnovu Zakona o omladinskom organizovanju Republike Srpske za četvorogodišnji period, od 2019. do 2023. godine.

Dokument je podijeljen u pet oblasti sa strateškim ciljevima za svaku oblast - mladi i zapošljavanje, mladi kao donosioci odluka, mladi i obrazovanje, mladi i zdravi stilovi života i izvrsnost mladih. 

"Ovim dokumentom se iskazuje jasno i dugoročno opredjeljenje u stvaranju socijalnih, obrazovnih, kulturnih i drugih uslova za trajnu dobrobit mladih, kao i za njihovo aktivno i odgovorno učestvovanje u društvenoj zajednici. Poseban naglasak je dat na oblast izvrsnost mladih u kojoj je predviđeno da se formira fond za mlade i centar za talentovanu djecu", rekla je novinarima šef odsjeka Odsjeka za porodičnu i dječiju zaštitu u gradskom Odjeljenju za društvene djelatnosti LJubica Mlađenović. 

Ona je istakla da je nova "Omladinska politika grada Bijeljina" kvalitetnija od prethodne jer su njom obuhvaćene i marginalizovane grupe, odnosno mladi sa invaliditetom i pripadnici romske nacionalne manjine, koja je najbrojnija manjina na području grada Bijeljina. 

Dokumet je izradila Komisija koju čine predstavnici Gradske uprave, Zavoda za zapošljavanje, omladinskih organizacija i sportskih klubova. 

U javnoj raspravi učestvovale su ustanove i institucije koje se direktno i indirektno vezuju za dokument. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )