FOTO: Glas Srpske

Policija je ispitala Vladana Đ. (19) iz Doboja zbog sumnje da je iz automatske puške pucao u kablove željezničkog napona u Osojnici kod Doboja, nakon čega je zaustavljen saobraćaj za vozove u ovom mjestu, saznaje “Glas Srpske”.

Njega terete da je 14. januara, nekoliko minuta nakon ponoći pucao na žice, a pretpostavlja se da je povod za pucnjavu bila proslava Nove godine po julijanskom kalendaru. U policiji nisu mogli da potvrde niti demantuju ovu informaciju.

Zbog oštećenja na žicama željezničkog napona vozovi koji saobraćaju na potezu Doboj - Maglaj na lijevom kolosijeku nisu mogli da prolaze ovom dionicom. Radnik “Željeznica RS” pozvao je policiju kada je uočio oštećenja. Čuvari reda su obavili uviđaj i pronašli čaure od automatske puške, nakon čega su se dali u potragu za osobom koja je pucala.

Detaljna istraga je pokazala da je iz oružja pucao Vladan Đ., nakon čega je pretresen stan u kojem živi, a koji je u vlasništvu njegovog oca Ljubomira.

- Prilikom pretresa policija je pronašla puškomitraljez, tri okvira za municiju, 140 komada različite municije, kao i prazne okvire za municiju. Dalja istraga je pokazala da je Vladan Đ. automatsku pušku posudio od Milenka S., koji takođe živi na području Doboja. Kod njega su pronašli ovo oružje iz kojeg je Vladan pucao, kao i tri okvira za municiju. Policija je utvrdila da je Vladan vratio pušku Milenku nekoliko časova nakon pucnjave - rekao je izvor blizak istrazi.

Prije nego što je rasvijetlila slučaj, policija je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Doboju pretresla i kuću i objekte koje koristi Mile S., zbog sumnje da je on odgovoran za pucnjavu na žice željezničkog napona. Pokazalo se da to nije tačno, ali policija je i u njegovoj kući imala šta da vidi.

- Pronašli smo automatsku pušku, prepravljenu pušku “špagin”, zolju, 1.689 komada različite puščane municije, tri tromblonska metka, tri ručne bombe i četiri trotilska eksploziva - naveli su u Policijskoj upravi Doboj.

Nisu mogli da preciziraju da li su Vladan Đ. i Milenko S. povezani sa Milom S., niti iz kojih razloga su nelegalno držali oružje.

Istraga

U Policijskoj upravi Doboj su rekli da su ispitali više osoba i da rade na utvrđivanju svih okolnosti u ova dva slučaja.

- Protiv V. Đ. podnijećemo izvještaj Okružnom tužilaštvu u Doboju zbog oštećenja javnih uređaja, kao i zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija. M. S., Lj. Đ. i M. S. takođe su osumnjičeni za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija - naveli su u PU Doboj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )