FOTO: null

U Doboju je novogodišnja noć protekla mirno i bez težeg narušavanja javnog reda i mira.

Iz Hitne pomoći je saopšteno da je novogodišnja noć protekla mirno i bez povreda izazvanih pirotehničkim sredstvima.

"Pregledano je 93 pacijenta, od toga 37 djece. U Bolnicu je upućeno 25 pacijenata, a bilo je i osam izlazaka na teren", rekao je dežurni ljekar Saša Dujković.

Iz Centra javne bezbjednosti Doboj Srni je rečeno da su evidentirane jedna saobraćajna nezgoda sa jednim povrijeđenim licem u Doboju i jedno narušavanje javnog reda i mira u Tesliću.

U Doboju nije bilo organizovanog dočeka Nove godine na otvorenom.

Šamčani dočekali novu godinu u kafićima i domovima

U Šamcu nije bilo organizovanog dočeka Nove godine, a građani su ispratili staru 2016. i dočekali 2017. godinu u hotelu, kafićima, diskotekama, kao i u velikom broju u svojim domovima.

Cijene slavlja bile su od 10 do 35 KM u hotelu "Plaža", gdje su goste zabavljali bendovi iz šamačke i susjednih opština, a slavlje je trajalo do jutra.

Najviši predstavnici lokalne vlasti na sajtu opštine Šamac građanima su uputili čestitke za Novu godinu, uz želje da mir, sreća, ljubav i blagostanje vladaju u njihovim domovima.

"Želimo da nam svima bude bolje i trudićemo se da svim građanima obezbijedimo bolju i ljepšu budućnost", navedeno je u čestitki koju su potpisali načelnik opštine Đorđe Milićević, predsjednik Skupštine Đuro Ivanović i potpredsjednik Skupštine Krsta Bajkanović. /kraj/spa/ab/foto

U novo ljeto uz vatromet u Prijedoru

Prijedorčani kojima nije smetalo sedam stepeni Celzijusa ispod nule novu 2017. godinu dočekali su na Malom trgu gdje su ih zabavljali lokalni sastavi "Fantastik bend" i "Tatu".

Gradska uprava sugrađanima koji su novogodišnju noć proveli na otvorenom obezbijedila je sendviče, čaj i kuvano vino besplatno, a u ponoć je priređen vatromet i pročitana čestitka gradonačelnika sugrađanima.

Gradonačelnik Milenko Đaković poželio je svim građanima Prijedora srećnu Novu 2017. godinu, da novogodišnji praznici prođu u miru i blagostanju, kao i da ih prate "dobro zdravlje i sreća, te mir u duši i u kući".

"Nova godina je prilika da, želeći jedni drugima dobro, svi zajedno mislimo na svoju porodicu, komšije i naš ljepši Prijedor", poručio je Đaković.

Centar javne bezbjednosti Prijedor nije imao većih intervencija u novogodišnjoj noći.

Služba hitne pomoći imala je 62 intervencije i 10 izlazaka na teren uobičajene patologije. Nije bilo povreda izazvanih pirotehnikom, a bila su tri-četiri alkoholisana pacijenta, što je, prema riječima dežurnog ljekara, znatno manje nego kada maturanti slave posljednji dan škole.

Prijedorski vatrogasci gasili su četiri požara u protekla 24 sata, i to tri na dimnjacima i jedan na kući u izgradnji u naselju Vrbice.

U porodilištu bolnice "Doktor Mladen Stojanović" Prijedor u protekla 24 sata rođene su tri bebe, od kojih jedan iza ponoći, odnosno u novoj godini.

Dječaka je u 3.10 časova na svijet donijela Marija Dženopoljac iz Novog Grada.

Većina Prijedorčana Novu godinu dočekala je u svojim domovima uz TV program u društvu porodice i prijatelja i uz bogatiju trpezu, a jedan broj njih u ugostiteljskim objektima kojima je juče i danas dozvoljeno neograničeno radno vrijeme.

Gradska uprava donijela je zaključke o radnom vremenu na području grada Prijedora za vrijeme praznika koji su dostupni na zvaničnoj starnici gradske uprave njnjnj.prijedorgrad.org.

Uz kuvano vino na gradskom trgu u Srebrenici slavilo oko 300 ljudi

Na gradskom trgu se noćas okupilo oko 300 ljudi, gdje su dočekali Novu godinu i vatromet, koje su priredili Opštinska uprava i Udruženje građana "Za Srebrenicu".

Stanovnici Srebrenice dočekali su Novu 2017. godinu na lijepo dekorisanom trgu uz besplatno kuvano vino, tombolu, kolo i muziku orkestra lokalnog Kulturno-umjetničkog društva "Vaso Jovanović", a ovo je peti put da se Nova godina slavi na otvorenom.

Načelnik opštine Mladen Grujičić čestitao je svim građanima ove lokalne zajednice Novu godinu, zaželio im sreću i zdravlje i obećao da će biti više posla i radnih mjesta, da će doći do oporavka Srebrenice, izlaska iz reda izrazito nerazvijenih i porasta standarda stanovništva, jer zato postoje realni uslovi.

Najveći broj stanovnika opštine Srebrenica novogodišnju noć proveo je u svojim domovima, uz televizijski program.

U tri kafića i jednom restoranu u ovoj varošici organizovan je novogodišnji doček i pedesetak mladih tu je dočekala Novu 2017. godinu, a onda su se pridružili slavlju u susjednom Bratuncu.

Svi ostali ugostiteljski objekti u ovom mjestu bili su zatvoreni poslije 20.00 časova.

Na dočeku ove godine priređen je vatromet.

Veći broj Bošnjaka iz Srebrenice Novu godinu slavio je u gradovima Federacije BiH /FBiH/, a manji broj Srba na planinanama i u gradovima Srbije i Republike Srpske.

Najviše mladih srpske nacionalnosti iz ovog mjesta Novu godinu slavilo je u kafićima i diskotekama u susjednom Bratuncu, dok su mladi Bošnjaci u najvećem broju otputovali u FBiH, gdje su čekali Novu godinu.

Doček u Prnjavoru uz muziku i vatromet

Prnjavorčani i njihovi gosti su na gradskom trgu u 2017. godinu ušli uz svirku lokalnih bendova i tradicionalni vatromet u ponoć.

Opština Prnjavor se dobrom organizacijom potrudila da stvori sve potrebne uslove za nezaboravan provod, prije svega mlađih stanovnika, a dosta je urađeno i na uređenju trga jer je dekoracija bila ljepša nego ijedne godine ranije.

Novogodišnje zabave bile su organizovane i u ugostiteljskim objektima, gdje se rezervacija kretala od simboličnih 10 KM, do 80 KM u restoranima u kojima su gostovali neki od poznatih pjevača.

Ipak, najveći broj stanovnika ove opštine odlučio se za doček u kućnoj atmosferi, u krugu porodice i prijatelja.

Načelnik opštine Darko Tomaš očekuje da u 2017. godini opština Prnjavor nastavi da ide naprijed.

"Svim raspoloživim kapacitetima nastavićemo da unapređujemo našu zajednicu, jer je prioritet bolji kvalitet života svih naših građana. Neka nas ujedine želja za mirom i boljim sutra. Radujmo se Novoj godini, radujmo se jedni drugima", poručio je Tomaš.

On je sugrađanima poželio novogodišnje i božićne praznike ispunjene veseljem, toplinom i nadom u bolje sutra.

Prema informaciji iz Stanice policije na području ove opštine, u novogodišnjoj noći nije bilo intervencija. U porodilištu nije bilo porođaja.

Novogodišnja noć u Trebinju neuobičajeno mirna

Novogodišnja noć na području Trebinja protekla je izuzetno mirno, bez evidentiranog narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda, pa nije bilo potrebe da reaguju policija, vatrogasaci niti Hitna pomoć.

U Centru javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje Srni je potvrđeno da je evidentirana samo jedna krađa, a u Službi hitne pomoći da su imali neuobičajenu mirnu noć.

Dežurni ljekar Vasko Kovač rekao je da su dvije mlađe djevojke dovedene zbog pijanstva, od kojih je jedna zadržana u Bolnici.

U Vatrogasnoj jedinici ističu da tokom noći nisu imali intervencija.

U trebinjskom porodilištu su potvrdili da od ponoći nije rođena nijedna beba, ali da se očekuje tokom dana.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )