FOTO: null

Koalicije nevladinih organizacija "Pod lupom" traži od CIK BiH prebrojavanje nevažećih listića za izbor članova Predsedništva BiH, zbog enormnog broja takvih listića na pojedinim biralištima

Koalicija šest nevladinih organizacija "Pod lupom" zatražila je da Centralna izborna komisija (CIK) BiH ponovno naloži prebrojavanje nevažećih listića za izbor članova Predsedništva BiH, kako bi se precizno utvrdili kriterijumi po kojima su oni okvalifikovani kao takvi.

Posebno je navedena kategorija "nevažeći po drugim kriterijumima" i CIK je dostavljena lista biračkih mjesta na kojima je bio enorman postotak takvih listića u glasačkim kutijama.

Ova koalicija je imala svoje nestranačke posmatrače na 70 odsto biračkih mjesta u BiH, pa su dostavili listu od 559 biračkih mjesta, na kojima je procenat nevažećih listića bio veći od devet, što je gornja granica tolerancije nevažećih listića na izborima.

CIK je ranije iznio stav da uobičajeni procenat nevažećih listića varira od šest do devet odsto, a Koalicija je zabilježila čak 143 biračka mjesta gdje je on bio veći i od 15 odsto.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )