FOTO: null

Srpski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović izjavio je danas u Sarajevu da niko u Republici Srpskoj ne razmišlja o njenom teritorijalnom prekrajanju.

Komentarišući prijedloge o federalizaciji, Nović je istakao da je nesporno da BiH neće napraviti korak naprijed bez rješavanja kompletnog statusa BiH i sva tri naroda. 

"Republika Srpska je dobijena Dejtonom i njena teritorijalna cjelina je neupitna. Za sve drugo je danas suvišno voditi političke rasprave koje samo mogu zaoštravati političke odnose u BiH", dodao je Nović. 

Govoreći o neusvajanju zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama u BiH, Nović je rekao da više ne treba govoriti o parcijalnom rješavanju pitanja plata. 

"Suština je da se donese jedan osnovni zakon i izmjeni postojeći kako bi se cjelovito riješilo ovo pitanje. Svako parcijalno rješavanje je korak unazad u BiH. Mislim da se definitivno mora znati ko kakvu platu ima, odnosno, po rangu šta je čiji posao i Savjet ministara mora vrlo jasno da se uhvati u koštac sa tim i ponudi novi zakon", rekao je Nović. 

Nović je, govoreći o Zakonu o saobraćaju, naveo da je dobro što je došlo do izmjena, naglašavajući da je BiH zrela za potpuno novi zakon o saobraćaju. 

"Desetine pitanja ima po kojima BiH nije u korak sa drugim evropskim zemljama. Mislim da je došlo vrijeme da to treba rješavati, od načina produženja i vrijeme trajanja vozačkih dozvola...", rekao je Nović. 

On je istakao da se Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja zaoštravaju kazne za prekomjernu brzinu, napominjući da je novac "jedan od najboljih parametara za rješavanje krupnih pitanja".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )