FOTO: null

U Republici Srpskoj bi do kraja ove godine trebalo da bude usvojen novi zakon o zaštiti od požara, s ciljem povećanja ukupne bezbjednosti građana, rečeno je danas u Banjaluci na okruglom stolu o temi "Zaštita od požara u Srpskoj".

Načelnik Inspektorta za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske Aleksandar Vranješević rekao je da MUP intenzivno prati oblast zaštite od požara.

On kaže da je postojeći Zakon o zaštiti od požara potrebno u potpunosti promijeniti, odnosno usvojiti nova zakonska rješenja.

"Novim zakonskim rješenjima, između ostalog, potrebno je definisati i uspostavljanje dimnjačarske službe koje u Republici Srpskoj nema. Problem je što veliki broj požara izbije zbog neodržavanja dimnjaka", dodao je Vranješević.

On je nagasio da je potrebno regulisati i način zaštite od požara u objektima gdje se okuplja veći broj lica.

"Potrebno je riješiti i ovaj problem, jer zbog loših objekata ne smiju biti ugroženi životi naših građana. Moramo preduprijediti sve moguće neželjene akcidente", istakao je Vranješević.

Današnji okrugli sto organizovao je MUP Republike Srpske. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )