FOTO: null

Nakon 5 odigranih kola prvenstva Republike Srpske, Radnik i dalje ne zna za poraz. Proteklog vikenda gostovali su Rudaru iz Ugljevika i bez većih problema ostvarili ubjedljivu pobjedu.

KK RUDAR  -  KK RADNIK BNB   76 : 95   (18:24 / 18:25 / 16:27 / 24:19)

KK RUDAR: Mitrović, Obradović, Tolj 16, Jović, Stojanović 18, Vučinović, Todorović 15, Ilić 2, Tomić 7, Lazić 4, Jovanović 4, Stevanović 10. Trener: Jovičić M.

KK RADNIK BNB: Marković, Lontoš 12, Todorović 7, Krajišnik 26, Kokoruš 19, Radović, Kecman 6, Despotović, Živanović 11, Mijatović 14, Drljača. Trener: Mihajlović I.

 

Iako se možda očekivala neizvjesnija utakmica, Radnik je od samog starta pokazao želju da i sa ovog gostovanja odnese bodove i to je i učinio. Nakon prve četvrtine Radnik je imao 6 poena prednosti zahvaljujući čvrstoj odbrani i razigranom Mijatoviću za koga igrači Rudara u tom momentu nisu imali rješenje. Druga četvrtina bila je skoro identična prvoj u kojoj je sada Krajišnik šutevima za tri razbio odbranu protivnika, da bi se na veliki odmor otišlo sa 13 poena viška za naš klub.

U nastavku utakmice razigranim Mijatoviću i Krajišniku priključili su se do sada najefikasniji košarkaš Radnika Kokoruš, standardno dobar kapiten Lontoš i Živanović za nedostižnu razliku od 24 poena već na kraju treće četvrtine – 52 : 76. Posljednju četvrtinu (jedinu koju su igrači Rudara riješili u svoju korist) Radnik je odigrao rutinski, bez većih problema i uz malo opuštanje dozvolio protivniku da razliku na kraju meča spusti na ispod 20 poena.

Najefikasniji u redovima Radnika bio je Igor Krajišnik sa postignutih 26 poena, pratili su ga Kokoruš sa 19 i Mijatović sa 14. U redovima Rudara najbolji su bili Stojanović sa 18, Tolj sa 16 i Todorovi ćsa 15 postignutih poena. Radnik se posle 5. kola nalazi na prvom mjestu tabele sa maksimalnim učinkom i koš razlikom +63. U sljedećem kolu, koje je na programu u subotu, 06.12.2014. Radnik dočekuje KK Sutjesku iz Foče.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )