FOTO: null

Polno prenosive bolesti nisu u porastu u odnosu na prethodne godine u Bijeljini, ali kada je riječ o hepatitisima i HIV-u, tu ima novootkrivenih slučajeva koji su na terapiji.

„Savjet da se zaštitimo od polno prenosivih bolesti je jednostavan i uvijek efikasan – korištenje prezervativa. On nas ne štiti samo od neželjene trudnoće već i od svih polno prenosivih bolesti“, kaže za „Semberske novine“ Radojčićeva.

Kako bi se problem ublažio, ističe Radojčićeva, neophodno je da se u škole uvede seksualno vaspitanje jer bi na taj način, smatra doktorica, djeca na pravi način bila informisana i naučena kako da se zaštite.

Kada je riječ o gripu, Aleksandra Radojčić napominje da je u ovom periodu oko 100 virusa bilo aktivno, ali da je situacija već nešto bolja, za šta su najzaslužnije niske temperature i snijeg.

„Niske temperature i ovaj talas hladnoće kojim smo obuhvaćeni u značajnoj mjeri desetkovao je viruse. Ipak, epidemiju gripa očekujemo u februaru“, kaže Radojčićeva i napominje da se najveći broj pacijenata, kada je riječ o gripu, očekuje prvoj nedjelji februara.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )