FOTO: novosti.rs

Pregovori oko stvaranja zajedničke košarkaške lige tzv. Kosova i Albanije su u završnoj fazi i sada već pokušavamo da uskladimo kalendar takmičenja i vidimo koliko bi to koštalo i bilo isplativo za klubove - rekao je Fetahu.

Kosovska i košarakaška federacija Albanije pripremaju organizovanje zajedničke takmičarske lige, prenosi RTS.

Kako javlja dopisnik RTS sa Kosova, prema zamisli u Prištini, liga bi trebalo da startuje na jesen.

- Pregovori oko stvaranja zajedničke košarkaške lige tzv. Kosova i Albanije su u završnoj fazi i sada već pokušavamo da uskladimo kalendar takmičenja i vidimo koliko bi to koštalo i bilo isplativo za klubove - preneo je RTS-u Arben Fetahu, predsednik košarkaške organizacije tzv. Kosova.

On je naveo da je ideja Prištine da zajednička liga ima osam klubova, po četiri sa tzv. Kosova i Albanije, dok su u Tirani za koncept od 12 klubova, po šest sa obje strane.

- Namjera je promocija klubova i podizanje kvaliteta košarke - rekao je Fetahu, ne skrivajući kako kaže činjenicu da su košarkaški timovi sa Kosova kvalitetniji od albanskih, dodajući da nakon izlaska iz epidemije koronavirusa i smanjenja budžeta, kvalitet klubova možda bude i izjednačen.

- Planu je da novi rang takmičenja, bude sličan ranijoj Balkanskoj ligi, koji bi, kao gotov projekat kasnije predložili i košarkaškom savezu Sjeverne Makedonije i na taj način uključili i njihove klubove - dodao je Fetahu i objasnio je da novo takmičenje ne bi značilo prestanak postojanja i organizovanja aktuelne kosovske košarkaške lige, već da bi se odvijala uporedo.

U kosovskoj košarkaškoj ligi takmiči se devet klubova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )