FOTO: null

Na radnoj sjednici Vlade RS, koja je održana danas, izvršena je primopredaja dužnosti između ministara iz 14. i 15. saziva Vlade Republike Srpske.

Tokom sjednice, kojoj su pored novoizabranih ministara prisustvovale i njihove kolege koje odlaze sa te dužnosti, bilo je riječi o rasporadu rada Vlade RS u narednom periodu, a već za danas je zakazana i prva redovna sjednica 15. saziva Vlade RS.

Pored ministara iz prethodnog i aktuelnog saziva Vlade RS, sjednici su prisustvovali i Milorad Dodik, predsjednik RS, i Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS.

Podsjećanja radi, novi sastav Vlade RS izabran je 18. decembra sa 44 glasa za i 37 protiv, a u njoj će sjediti Zoran Tegeltija, koji je izabran za ministra finansija, Dragan Lukač će voditi resor unutrašnjih poslova RS, dok će Dane Malešević biti na poziciji ministra prosvjete i kulture RS, a Milenko Savanović rukovodiće resorom rada i boračko-invalidske zaštite.

Petar Đokić u 15. sazivu Vlade RS obavljaće dužnost ministra industrije, energetike i rudarstva, dok će Anton Kasipović rukovoditi resorom pravde, a Stevo Mirjanić poljoprivredom, šumarstvom i vodoprivredom.

Dragan Bogdanić ponovo je izabran za ministra zdravlja i socijalne zaštite RS, kao i Jasmin Komić, koji će biti na čelu Ministarstva nauke i tehnologije, dok će resorom trgovine i turizma rukovoditi Predrag Gluhaković, a Ministarstvom porodice, omladine i sporta Jasmina Davidović.

Srebrenka Golić izabrana je za ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Neđo Trninić za ministra saobraćaja i veza, Zlatan Klokić za ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, dok će Davor Čordaš ostati na poziciji ministra za izbjeglice i raseljena lica, kao i Lejla Rešić na poziciji ministra uprave i lokalne samouprave RS.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )