FOTO: radiosarajevo.ba

Novi korak u razvoju mobilnih telefona jeste nadolazeća generacija 'savitljivih' (folding) telefona, a jedna od perjanica koju svi željno čekaju jeste Samsungov Galaxy Fold.

Ovaj telefon u prodaju, u SAD, dolazi 26. aprila po prilično 'paprenoj' cijeni od 1.980 američkih dolara (oko 3.440 KM).

No, čini se da će kompanija već morati donijete neke brze promjene, jer novinari koji su dobili telefon na 'probu' javljaju da imaju velikih problema sa ekranom.

Bloombergov reporter Mark Gurman objavio je na Twitteru svoje iskustvo - nakon samo dva dana korištenja telefon je postao potpuno neupotrebljiv. 

Display na Foldu pokvario se, a na ekranu je ostalo udubljenje na mjestu gdje je 'kliktao' prstom. 

Kao što većina korisnika zna, mobilni često dolaze sa zaštitnom folijom na displeju koji brojni korisnici skinu odmah čim dobiju novi telefon. Ipak, s Foldom se to izgleda nikako ne smije raditi. 

Gurman je napisao da je uklonio zaštitu s displeya i da je tek poslije shvatio da se ta folija ne smije skidati. 

Uputstvo da se folija ne smije skidati nalazi se u kutiji s telefonom, no nije na "super vidljivom" mjestu te ju je teško uočiti. 

Ipak, Dieter Bohn, izvršni direktor The Vergea, nije skidao foliju, a ekran se ipak pokvario. Kako kaže, ispod njegove zaštitne folije ostao je tzv. "mjehurić" što je potpuno poremetilo funkcije na displeju.

Samsung je izdao i zvanično saopštenje u kojem se navodi:

"Ograničeni broj prvih Samsung Fold mobitela su poslani novinarima na 'review'. Dobili smo nekoliko povratnih informacija koje se tiču glavnog displeja. Detaljno ćemo provjeriti ove telefone kako bi otkrili u čemu je problem."

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )