FOTO: null

Novi fudbaler Radnika, Hrvat Domagoj Franić je naglasio da ni u snu nije mogao da zamisli da će tako dobro biti primljen u novoj sredini i oduševljen je gostoprimstvom Semberaca.

- Ekipa i stručni štab su na mene ostavili izuzetno jak utisak. Svi su me dočekali srdačno, raširenih ruku, svi mi nude i priskaču u pomoć. Ovakav doček stvarno nisam mogao zamisliti, oduševljen sam. Što se tiče same ekipe u nekoliko prvih treninga sam primijetio da tim djeluje homogeno, kao jedan veliki igrač. Svi se bore jedni za druge, a u takav sistem lako ću se uklopiti - istakao je Franić.

Ovaj stameni fudbaler rođen 1993. godine u redove Bijeljinaca stigao je iz hrvatskog drugoligaša Gorice iz Velike Gorice, igra na poziciji štopera. U redove "plavo-bijelih" došao je kao zamjena za Ivana Jakovljevića, koji je karijeru nastavio u albanskom Fljamurtariju.

- Prošao sam omladinsku školu Hajduka i Splita, a za Split sam debitovao u Prvoj ligi Hrvatske sa nepunih 18 godina. Nakon debija u najvišem rangu hrvatskog fudbala, proveo sam jednu sezonu u Lučkom, poslije čega me je Hajduk vratio u prvi tim. Član Hajduka sam bio dvije godine, a u Radnik sam  došao iz Gorice u kojoj sam imao dobru polusezonu - kratko je referisao Franić.

Malo ko je u Bijeljini očekivao da će Jakovljevića zamijeniti igrač iz Hrvatske.

- Kontakt sa Radnikom sam ostvario preko predsjednika kluba Mladena Krstajića. Poznato mi je kakvu je karijeru ostvario kao fudbaler, a kada me je pozvao i prenio svoju i zainteresovanost Radnika nisam mnogo razmišljao, iako sam imao još neke ponude. Uvjeren sam da u izboru nisam pogriješio, a ugovor sa Radnikom sam potpisao na tri godine - dodao je Franić.

Vremenski uslovi

Novi igrač Radnika dolazi iz Splita, gdje nije navikao na vremenske uslove koji već skoro mjesec dana vladaju u Bijeljini i Semberiji.

- To neće uticati na moju spremnost za proljećne okršaje. Do odlaska u Antaliju moramo trenirati u ovim zimskim uslovima. Svaki dan moramo maksimalno iskoristiti kako bismo se što bolje pripremili za sezonu koja je pred nama jer je svima poznato da igramo na tri fronta. Sa Hajdukom sam već bio na pripremama u Antaliji, tako da se radujem ponovnom odlasku u Tursku - rekao je Franić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )