FOTO: InfoBijeljina

Košarkaški Evrokup od sljedeće sezone imaće novi format takmičenja, gdje bi 16 klubova trebalo da dobije trogodišnje licence, prenosi portal Jurohups.

Kako se navodi, predstavnici 13 klubova učesnika ovosezonskog Evrokupa na video-sastanku razmatrali prijedloge Upravnog odbora takmičenja za predstojeću sezonu, a jedna od novina su trogodišnje licence, koje bi trebalo da dobije maksimalno 16 učesnika.
 
Takođe, jedan od prijedloga je da u sezoni 2021/22. sezone učestvuje 20 ekipa, od kojih bi najviše 16 dobilo trogodišnju licencu, dok bi preostali učesnici bili odabrana na osnovu rezultata u prvenstvu ili dobijanjem jednogodišnje specijalne pozivnice.
 
Plan je i da se klubovi od naredne sezone takmiče u dvije grupe od po 10 timova, od čega bi se po osam najboljih se plasiralo u osminu finala.
 
Kao i do sada finalisti Evrokupa bi obezbijedili mjesto u Evroligi za narednu sezonu, a početak takmičenja predviđen je za oktobar.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )