FOTO: N1

Nova romantična komedija Woodyja Allena “Rifkin’s Festival” otvoriće Međunarodni filmski festival u San Sebastianu u septembru, a to će takođe biti njegova međunarodna premijera, rekli su organizatori.

Film je snimljen prošlog ljeta u i oko San Sebastiana, mondenog ljetovališta na sjeveru Španije, a u centru priče je američki par koji dolazi na filmski festival i obuzima ga maštanje o filmu i šarm i ljepota Španije.

Do zapleta dolazi kada se žena upusti u aferu s briljantnim francuskim rediteljom, a muškarac se zaljubi u prekrasnu Španjolku koja živi u tom baskijskom gradu.

Film, u kojemu glume austrijski glumac Christoph Waltz i američka glumica Gina Gershon, zadnji je projekt u filmskoj ljubavnoj vezi 84-godišnjeg američkog reditelja s europskim gradovima.

U njemu takođe glume francuski glumac Louis Garrel i španski glumci Elena Anaya i Sergi Lopez.

Unatoč nesigurnosti zbog pandemije koronavirusa, filmski festival u Španiji trebao bi se održati kao što je planirano od 18. do 25. septembra.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )