FOTO: null

Radnici Javne ustanove Banja Dvorovi, njih 40, od 1. januara ove godine pa sve do kraja marta biće na čekanju.

Novoizabrani direktor Miodrag Zekić napominje da će od 1. februara ove godine biti angažovano petnaestak radnika u oblasti medicinske rehabilitacije, uz angažovanje još desetak radnika u kuhinji i na recepciji hotela „Sveti Stefan“, tako da će otprilike 25 radnika krenuti na posao.

Oni će već od 1. februara biti u prilici da brinu o tridesetak pacijenata koji stižu na stacionarno liječenje u ovu ustanovu, ali i o recepciji, kuhinji, vešeraju i ugostiteljskoj usluzi za te pacijente.

Zekić navodi da će svaki radnik koji ponovo bude radno angažovan morati maksimalno opravdati svoje radno mjesto i zaraditi platu.

Kreditno zaduženje 

– Moramo se početi tržišno ponašati i sami sebi osigurati dovoljno posla za cijelu godinu. Dobili smo od osnivača – Gradske uprave Bijeljina saglasnost za kreditno zaduženje od milion maraka. Od tog kredita oko 800.000 KM bit će usmjereno u zamjenu krova na zatvorenom bazenu i u rekonstrukciju zatvorenog bazena, koji je u proteklim godinama, bukvalno, ruiniran – kaže Zekić.

Dodaje da će dio novca biti iskorišten za adaptaciju soba i namještaja u sobama u hotelu „Sveti Stefan“, dok će 200.000 KM od tog kredita iskoristiti za nabavku dijela medicinske opreme i opremanje sale za kineziološke tretmane.

Ugovor s Fondom 

– Naša je namjera da kroz redovnu djelatnost povećamo i ugovor s Fondom zdravstvenog osiguranja RS. Ponuđeno nam je oko 200.000 KM za 2018. godinu, ali ćemo pokušati, u pregovorima s predstavnicima resornog ministarstva, obim usluga dići na veći iznos – kaže Zekić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )