FOTO: slobodna-bosna.ba

Vještačenjem DNK tragova pronađenih na zlostavljanom pacijentu u UKC RS u Banjaluci, a koje je obavljeno u Sarajevu, utvrđeno je prisustvo tuđeg DNK traga.

Sporni DNK trag otkriven je na polnom organu pacijenta.

Vještačenje je obavljeno u okviru istrage koju banjalučko Okružno tužilaštvo vodi protiv Darka Golića, suspendovanog anesteziologa UKC Republike Srpske, osumnjičenog za polno zlostavljanje pacijenta.

– U narednom periodu pronađeni DNK trag biće upoređen sa DNK Golića – objasnio je sagovornik Srpskainfo iz Tužilaštva.

Dosadašnji rezultati istrage utvrdili su da se pacijent u vrijeme zlostavljanja nalazio u izolovanoj „šok sobi“.

Darka Golića, bivšeg načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC Republika Srpska, terete zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “obljuba nad nemoćnim licem”. Krivično djelo tužilaštvo će pored materijalnih dokaza, pokušati dokazati i izjavama 12 svjedoka.

Prema dokumentaciji iz istrage, Golić je krivično djelo počinio 19. januara ove godine u vremenskom periodu između 19 i 22 sata u prostorijama UKC, odnosno Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje.
Supruga pacijenta je u svom iskazu navela da je sa svojim mužem razgovarala 19. januara, nakon što mu je izvađena „kanila“, te da je posjeti u više navrata prisustvovao i doktor Golić. Supruga je ispričala da je prilikom ulaska Golića u sobu osjetila promjenu u ponašanju svog supruga, odnosno vidnu uznemirenost.
– U jednom momentu ostala sam sama sa suprugom kada se začuo glas doktora Golića u hodniku. Tada se suprug uplašio i rekao „Joj, doktor“. Upitala sam ga šta je bilo i koga se uplašio, na šta je uzvratio riječima „Doktora, jer me dira“, a na pitanje gdje, odgovorio je „Svuda“ – ispričala je istražiocima supruga pacijenta čiji je identitet poznat redakciji.

Medicinski radnici, koji će u budućem krivičnom postupku imati status svjedoka Tužilaštva, ispričali su istražiocima još ranije da su vidjeli kako osumnjičeni doktor kritične večeri drži za glavu pacijenta i ljubi ga u usta.

– Golić nas je tada samo pogledao i nastavio, a mi smo izašli napolje – ispričala je medicinska sestra čiji su iskaz potvrdile i druge kolege.

Zlostavljanju pacijenta svjedočilo je više medicinskih radnika, koji će biti svjedoci Tužilaštva u budućem krivičnom postupku.

Osumnjičeni doktor Darko Golić nakon mjesec dana provedenih u pritvoru pušten je da se brani sa slobode.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )