FOTO: InfoBijeljina.com

U Mjesnoj zajednici Milino Selo kod Lopara u toku je asfaltiranje 560 metara lokalnog puta za koje je opština Lopare obezbjedila 45.000 KM.

Načelnik ove majevičke opštine Lopare Rado Savić, koji je sa saradnicima obišao radove, rekao je da su početkom proljeća krenuli radovi na asfaltiranju ruralnih područja. 

"Ukupno u opštini Lopare ima 500 kilometara lokalnog puta od čega je asfaltirano 250 kilometara", rekao je Savić novinarima. 

On je najavio da će u okviru projekta obnove od poplava biti uređeno nekoliko kilometara lokalnih puta, te parking mjesta i trotoara u centru Lopara kao i izgradnja jednog dijela kolektora za kanalizacionu mrežu. 

Mještanin Milinog Sela Luka Perić rekao je da ovde živi 171 domaćinstvo i da novi asfalt znači mnogo. 

"Ovaj put je od velikog značaja, jer veže prema Bijeljini, ali i druga sela, Pipere, Brusnicu, Jablanicu, Vakuf", istakao je Perić koji se vratio iz dijaspore i penzionerske dane provodi u opštini Lopare. 

Odbornik u Skupštini opštine Lopare Božo Marković iz Milinog Sela naglasio je da je mnogo mještana u dijaspori, a stanovnici uglavnom žive od voćarstva i poljoprivrede. 

"Novi asfalt nam je jako bitan, posebno jer se radi o brdu i umnogome će olakšati putnu komunikaciju sa centrom Lopara", dodao je Marković. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )