FOTO: InfoBijeljina.com

U Srednjobosanskom kantonu od sutra će na snazi biti policijski čas od 20 do 5 časova, a ugostiteljski objekti moći će raditi samo na otvorenom prostoru, odlučila je kantonalna Vlada.

Frizerski i kozmetičarski saloni, te saloni za masažu, manikir, pedikir i slični vršiće usluge u unaprijed dogovorenim terminima, a u slučaju da se mjere ne budu poštovale firmama će biti zabranjen rad.
 
Prodajna mjesta igara na sreću i kladionice moraju oobezbijediti minimalno šest kvadrata po korisniku u unutrašnjem prostoru.
 
Sve prodavnice obavezne su da na ulazu jasno istaknu obavještenje o najvećem mogućem broju kupaca koji istovremeno može biti u prodavnici, a za svakog kupca moraju obezbijediti najmanje 10 kvadrata prostora.
 
Preporuka za treninge i rekreativne aktivnosti je da se održavaju napolju, što se odnosi i na teretane, fitnes centre, a na ulaznim vratima moraju istaći koliko osoba maksimalno može biti u prostoru.
 
Ove mjere biće na snazi do 9. aprila.
 
Direktor kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo Sead Karakaš rekao je novinarima da su u posljednja tri dana od posljedica kovida 19 preminule 23 osobe, te da su bolnice gotovo popunjene.
 
– Radi se o velikom prilivu pacijenata u bolnice gdje je smješteno 150 oboljelih, pa smo zato insistirali na pojačanju mjera – istakao je Karakaš.
 
U ovom kantonu trenutno ima 656 aktivnih slučajeva zaraze.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )