FOTO: InfoBijeljina

Nove kamere na crnim stubovima postavljene su na brojnim lokacijama na području Policijske uprave Bijeljina, saznaje InfoBijeljina.

Novi radari zaintrigirali su sve građane, a posebno vozače.

Mogućnosti stacionarnih radara na ovim lokacijama biće automatsko prepoznavanje registarskih oznaka vozila, registrovanje prekršaja prekoračenja brzine i prolaska kroz crveno svjetlo na semaforu, kao i sam video-nadzor.

Kako saznaje InfoBijeljina kamere su postavljene u Patkovači kod TC Spektar, u Glavičicama kod pogona Grand kafe, te u Dragaljevcu kod pumpe Monako. 


Ovakva dva stuba postavljena su i na magistralnom putu prema Tuzli, i to jedna u Ugljeviku i jedna u Priboju kod Lopara.



Što se tiče gradske zone, kamere su postavljene u Ulicama Stefana Dečanskog, Pantelinska i Komitska, te jedna u Dvorovima i na Pavlović putu.

 

Ukupan broj kamera koje će biti na području naše Policijske uprave je 12, a sve bi uskoro trebalo da počnu sa radom. 

Ove kamere mogu da rade u dnevnim i noćnim uslovima, automatski da prepoznaju registarske tablice u dvije ili više traka, u oba smjera, svih vozila, bez obzira da li su u prekršaju. 

Iz MUP-a su ranije napomenuli da su stacionarne kamere postavljene na crnim stubovima upravo sa ciljem da se razlikuju od stubova ulične rasvjete i ostale infrastrukture, kako bi vozačima bio uočljiv.

Uloga stacionarnog radarskog sistema je kako preventivna, tako i represivna.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 9 )