FOTO: null

Povodom Međunarodnog dana djeteta 20. novembra, Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske obezbijediće novčanu podršku za maloljetne porodilje - korisnice prava iz dječije zaštite koje su se porodile u proteklih godinu dana, a ukupno ih je 50.

Ova podrška maloljetnim porodiljama je organizovana sa ciljem podrške porodici i ujedno skretanja pažnje na pojavu, probleme i rizike maloljetničkog rađanja. 

Novčana podrška obezbijeđena je i za Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj "Mrvice" Banjaluka sa ciljem podrške Udruženju u formiranju, koje će okupiti roditelje ove razvojno vrlo osjetljive kategorije djece kojim je potrebna dodatna briga, njega i rehabilitacija, a kojih se rađa oko 10 odsto od ukupnog broja novorođenčadi. 

Za realizaciju ovih aktivnosti Fond će utrošiti ukupno 4.500 KM. 

Svjetski dan djeteta je godišnji međunarodni događaj koji je ustanovila Generalna skupština UN 20. novembra 1959. godine. 

Manifestacija je osmišljena sa ciljem da se obilježava na isti dan u svim državama i da se tom prilikom promoviše dobrobit djece u svijetu. 

Taj dan je prilika da se skrene pažnja javnosti na aktuelne probleme sa kojima se djeca suočavaju, kao i obaveze društva prema djeci.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )