FOTO: null

Prošla teniska nedjelja bila je uglavnom posvećena Dejvis kupu u kom su dominirali Novak Đoković i Nik Kirjos, kao i WTA turnirima u Čarlstonu i Montereju.

Pravo osveženje predstavljalo je tinejdžersko finale u Čarltonu, u kome je Ruskinja Darija Kasatkina (19) savladala vršnjakinju Jelenu Ostapenko iz Letonije (2:0).

Nekoliko mečeva se izdvojilo, a ovo su najboljih pet koji su po izboru američkog sajta Tennis World USA obilježili proteklu sedmicu.

5. Novak Đoković - Albert Ramos (6-3, 6-4, 6-2), Dejvis kup

Novak je ubjedljivom pobjedom nad Špancem donio vođstvo od 1:0 srpskoj reprezentaciji, što je dalo krila srpskim igračima da već poslije dva dana obezbjede prolaz dalje. Novak je takođe izrazio namjeru da nastupi i protiv Francuza u polufinalu.

4. Anastasija Pavljučenkova - Anđelik Kerber (6-4, 2-6, 6-1), Monterej

Ruskinja je pobjedom nad Nijemicom osvojila prvu titulu u sezoni, ukupno devetu u karijeri i tako nanijela novi udarac prvoj teniserki svijeta koja još nema titulu ove godine. Pavljučenkova je ostala na 16. mjestu WTA liste, a Kerber sada ima svega 325 bodova više od drugoplasirane Serene Vilijams.

3. Stiv Darsis - Paolo Lorenci (6-7, 6-1, 6-1, 7-6), Dejvis kup

Belgijanci su poslije velike borbe savladali Italijane i prošli dalje, a veliki doprinos dao je Stiv Darsis koji očigledno obožava da igra u ovom takmičenju, s obzirom da je bio junak i u prvoj rundi. On je izgubio prvi set od veterana Lorencija, ali se furiozno vratio i dobio naredna tri i na taj način donio poen svojoj ekipi.

Nik Kirjos - Džon Izner (7-5, 7-6, 7-6), Dejvis kup

Problematični Australijanac definitivno je sazreo i kao ličnost i kao teniser. Poslije velikih pobjeda nad Đokovićem u Akapulku i Indijan Velsu, zaigrao je sjajno i u nacionalnom timu i odveo ga do prolaza među četiri najbolje Dejvis kup reprezentacije, gdje će se susresti sa Belgijancima. Ovo je bio meč dva sjajna servera što pokazuje i rezultat, a mladi „Kengur" bio je skoncentrisaniji i donio svom timu vredan bod.

Darija Kasatkina - Jelena Ostapenko (6-3, 6-1), Čarlston

Kao što smo rekli pravo osvježenje u ženskom tenisu stiglo je na ovom turniru, gdje su se u samoj završnici sastale dvije devetnaestogodišnjakinje. Mjesec dana starija Ruskinja je bila bolja i osvojila prvu WTA titulu u karijeri, zbog čega je napredovala za 13 pozicija, tako da je sada 29. igračica na svijetu. Ostapenko je preskočila čak 16 mjesta, sada je 50. teniserka na planeti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )