FOTO: desavanjaubijeljini.com

Proteklog vikenda, u Šapcu je održano 24. Međunarodno takmičenje mladih pijanista koje je organizovala Muzička škola „Mihailo Vukdragović“ iz Šapca.

Takmičenje je namijenjeno mlađim pijanistima – redovnim i vanrednim učenicima osnovnih i srednjih muzičkih škola, do 19 godina starosti. Umjetnička kategorija namijenjena je starijim pijanistima i umjetnicima, starosti do 26 godina.

Žiri su za A, B i C kategoriju sačinjavale Marija Maksimova iz Makedonije, Olga Borzenko iz Novog Sada, Tatiana Kolzova iz Izraela, dok su žiri za D i E kategoriju činili Olga Cinkoburova iz Hrvatske, Tatiana Kolzova iz Izraela, Manlio Pinto iz Italije, Vladimir Milošević iz Beograda i Dorijan Leljak iz Novog Sada.

Novak Trifković, učenik prvog razreda Muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“ iz Bijeljine, osvojio je prvo mjesto u svojoj kategoriji sa osvojenih 98 poena. Trifković je u klasi profesorice mr Aleksandre Radosavljević.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )