FOTO: null

Najbolji srpski teniser svih vremena i drugi reket svijeta Novak Đoković prijavljen je za učešće na turniru masters serije u Monte Karlu, koji je na programu od 15. do 23. aprila.

Ovu informaciju potvrdili su organizatori i biće to dobra prilika da Novak konačno osvoji neke bodove, jer je lani ispao u drugom kolu. Tada ga je porazio Čeh Jirži Veseli pa Đoković brani samo 45 bodova. Budući da u novu sezonu nije krenuo najbolje možda mu prelazak na šljaku donese bolje rezultate. Poslije ispadanja u osmini finala Indijan Velsa odlučio je da preskoči masters u Majamiju, a na oba turnira branio je maksimalan broj bodova, jer ih je osvajao prošle godine. Najbolje rangirani igrač Endi Marej povećaće razliku u odnosu na Đokovića na više od 4.000 bodova iako i on propušta turnir u Ki Biskejnu. Nezvanično peti i šesti grend slemovi nisu donijeli ništa dobro Đokoviću kojeg i dalje muči povreda lakta. Ove probleme imao je i tokom Olimpijskih igara i još ih nije u potpunosti zaliječio.  Učešće na turniru u Monte Karlu su do sada potvrdili Marej, Sten Vavrinka, Miloš Raonić, Rafael Nadal, Dominik Tim, Marin Čilić i Žo Vilfred Conga. Ukoliko mu zdravstveno stanje dozvoli Novak će nastupiti za reprezentaciju Srbije, koja od 7. do 9. aprila dočekuje Španiju u četvrtfinalu Dejvis kupa.

Prelazak na dio sezone koji se igra na zemljanoj podlozi možda će pozitivno da utiče na Beograđanina koji tu ima prednost nad Marejem. Britanac je dosta popravio igru na šljaci, ali je i dalje iza Novaka i Nadala koji djeluje prilično dobro u posljednje vrijeme. Đokoviću prija okruženje u Monte Karlu pogotovo što je to grad u kojem živi pa mu je dom na nekoliko minuta od teniskog kompleksa. Ovaj turnir je specifičan zbog veoma ravnodušne publike i karakteristično spore šljake, a Novak ga je dva puta osvajao. Prvo je 2013. godine prekinuo Nadalovu osmogodišnju dominaciju, da bi pretprošle u finalu dobio Tomaša Berdiha.

Sezona na šljaci

Master u Monte Karlu je prvi veliki turnir na zemljanoj podlozi, a poslije "kneževine" tenisere očekuju nastupi u Madridu, Rimu pa zatim finale sezone na šljaci u vidu drugog grend slema sezone Rolan Garosa. Novak brani 3.645 bodova, jer je osvojio Madrid i Rolan Garos, dok je u Rimu igrao finale.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )