FOTO: null

Novak Đoković najbolji je sportista svijeta za 2014. godinu u izboru Sportske akademije Sjedinjenih Američkih Država, i to u izuzetno jakoj konkurenciji.

Naš najbolji teniser u istoriji tako je postao tek peti teniser poslije Ivana Lendla, Pita Samprasa, Rodžera Federera i Rafaela Nadala, kome je pripalo ovo laskavo priznanje, a posebno je istaknutno legendarno finale Vimbldona sa Federerom i osvajanje sedmog grend - slem trofeja.

Sportska akademija SAD, u jubilarnom 30. izboru, za najbolju sportistkinju proglasila je rusku teniserku Mariju Šarapovu, piše Blic.

Kako se navodi, Nole i lijepa Maša dominantno su odnijeli pobjedu tokom glasanja od 1. do 24. decembra na zvaničnom sajtu američke Sportske akademije.

Odmah iza Đokovića našao se kenijski atletičar Denis Kimeto, dok je treće mjesto zauzeo jedan od najboljih fudbalera svijeta, as Barselone Lionel Mesi. Drugo mjesto kod dama pripalo je Genzebe Dibabi, atletičarki iz Etipoije, iza koje je ostala plivačica Keti Ledecki.

Prošle godine ovo priznanje osvojili su Rafael Nadal i Juna Kim iz Južne Koreje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )