FOTO: Nezavisne

Najbolji svjetski i srpski teniser Novak Đoković savladao je Amerikanca Mičela Krugera sa 3:0 u setovima (6:3, 6:2, 6:2) u prvom kolu Australijan opena. Naredni Novakov protivnik biće Žo Vilfred Conga.

Novak je bez većih problema savladao Krugera, koji je kroz kvalifikacije došao do prvog kola, ali koji nije mogao ozbiljnije da pripreti najboljem svjetskom teniseru.

Američki teniser je ambiciozno krenuo meč, ostvarivši prvi brejk za prednost od 2:1 u prvom setu, ali je Novak ekspresno uzvratio brejkom i od tog trenutka ostvario potpunu dominantnost. (6:3)

U oba preostala seta, (6:2, 6:2), Novak je stizao do ranog brejka, koji bi bez problema potvrdio, dok bi set kraju privodio novim brejkom. 

Kruger je najviše problema Novaku zadao u trećem gemu poslednjeg seta, koji je trajao 15 minuta i u kojem je uspio da odbrani čak pet brejk lopti. Ipak nakon nešto više od dva sata igre, Novak je odličnom i svestranom igrom slomio svaki otpor rivala i upisao trijumf.

Protivnik u narednom kolu biće mu Francuz Žo Vilfred Conga, koji je u prvom kolu bio bolji od Martina Kližana. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )