FOTO: null

Nova skupštinska većina u Bijeljini najavila je danas podršku za povećanje socijalnih davanja porodicama djece sa posebnim potrebama.

Predsjednik Skupštine grada Dragan Đurđević izjavio je nakon današnjeg međustranačkog sastanka da će na sjednici 2. juna biti razmatrana inicijativa 135 roditelja djece sa posebnim potrebama da se dosadašnja izdvajanja povećaju sa 20 na 50 odsto. 

Prema njegovim riječima, odbornici će najvjerovatnije podržati povećanje na 40 odsto, čime će od 1. avgusta ta davanja biti duplirana i iznosiće od 180 do 260 KM. 

"Za ovo povećanje neophodno je dodatnih 100.000 KM, što bi trebalo biti obezbijeđeno rebalansom gradskog budžeta", rekao je Đurđević. 

Pripremnom sastanku za naredno skupštinsko zasjedanje nisu prisustvovali predstavnici PDP, NDP i SDA, dok je predstavnik SDS-a učestvovao u radu. 

Đurđević je rekao novinarima da su sve stranke uredno obaviještene i pozvane na današnji, kao i na prethodni međustranački sastanak. 

On je najavio da će na dnevnom redu naredne sjednice biti i smjene gradskih načelnika za boračko-invalidsku zaštitu, stambeno-komunalne poslove, društvene djelatnosti i za privredu u poljoprivredu. 

"Gradonačelnik ima rok do sutra da dostavi svoje mišljenje o ovome, što odbornike ne obavezuje, te će na 44. sjednici biti razmatrani prijedlozi Komisije za izbor i imenovanja", rekao je Đurđević. 

Prema njegovim riječima, Skupštini grada izvještaje o radu nisu dostavila javna preduzeća "Vodovod i kanalizacija" i "Direkcija za razvoj grada", u kojima je gradonačelnik predsjednik Skupštine društava. 

Đurđević je rekao novinarima da i sam insistira i očekuje da inicijativa SDS-a za stručnu ekspertizu glasanja konačno bude gotova i da nakon toga očekuje i izvinjenje odbornika koji su ga optužili da je "ukrao" dva glasa na sjednici 11. maja, na kojoj je smijenjena skupštinska većina SDS-a u Bijeljini. 

Optužbe sadašnje opozicije, u kojoj je i SDA, da nova skupštinska većina opstruiše sprovođenje važnih projekata u gradu, Đurđević je odbacio i ocijenio da je riječ o bahatosti i dezavuisanju javnosti. 

"Smatram da u tome prednjači gradonačelnik, bespotrebno manipulišući narodom", upozorio je Đurđević i naglasio da se svi započeti projekti u gradu nastavljaju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )