FOTO: InfoBijeljina.com

Nikola Zelenović Blagojević postao je očekivani vice šampion svijeta u Veneciji na zlatnoj karate premijer ligi koja se održala od 14 - 16. decembra.

Nikola je radio u svojoj kategoriji plus 55 kg. Imao je šest pobjeda u danu i jedan poraz u finalu. Sedmi meč ga je stavio na drugo mjesto u svijetu, a finale gubi od Rusa.

Treba istaći da u Sofiji u 2018, godini se osvaja druga svjetska medalja, njegova u dosadašnjoj prebogatoj karate karijeri. Osvojivši bronzu sa pet pobjeda i jednim porazom, gdje KK Šampioni i njihovi takmičari osvajaju jedini do sada petu svjetsku karate medalju, ukupno za klub, grad RS/BiH.

"Predstavnici našeg kluba koji su nas dostojanstveno predstavljali na najvećoj najmasovnijoj i najkvalitetnijoj svjetskoj karate smotri su: Nikola Zelenović Blagojevic i Aleksandar Novicki. Većina reprezentativaca i reprezentativki RS/BiH i našeg kluba nisu učestvovali u svim svjetskim ligama u ovoj godini iz vise razloga, kao npr. u Meksiku. Najveći problemi koji su nas pratili i zadesili tokom čitave godine su zasigurno finansije", poručuju iz KK Šampioni.

Iz Šampiona dodaju da ostaje žal za Lazarom Markovićem što nije učestvovao i pokušao da osvoji takođe svoju treću svjetsku uzastopnu medalju, a razlogh izostanka su zdravstveni problemi zbog nije mogao nikako nastupati.

Učešće u Veneciji ostvarilo 70 država i 2.600 takmičara i takmičarki.

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )