FOTO: InfoBijeljina

U subotu će nas Gradsko pozorište „Semberija“ obradovati još jednom premijerom.

Na programu su „Iluzije“ Ivana Viripajeva, u režiji Tijane Vasić. Predstava će se igrati u subotu u 20 časova.

Ivan Viripajev je danas jedan od  najigranijih  savremenih ruskih dramskih pisaca, nerijetko nazivan i savremenim Čehovom.

„Iluzije” su dramsko djelo o ljubavi. Ovu temu u drami razvijaju, dva para koji nam pričaju o istoriji ljubavi, dva bračna para koji su u braku proživjela preko 50 godina i koji u osamdesetim godinama, u dubokoj starosti, pred licem smrti, ponovo sebi postavljaju pitanja: šta je to ljubav, da li su je spoznali, koga su voljeli i kakve su živote proživjeli.

 

Ovaj dramski tekst može da se razumije i kao posveta pozorištu jer žene i muškarci se igraju ne samo ljubavnim, nego i pozorišnim iluzijama. Na taj način se buduća predstava mlade, a izuzetno uspješne rediteljke Tijane Vasić, odlično uklapa u koncept, u glavnu  priču Gradskog pozorišta „Semberija“ koje od početka svog rada, nastoji da u repertoar utka i razmatranje fenomena  pozorišta iz različitih poetičkih aspekata, kao i korak dalje u borbi za dokazivanje da pozorište nije i ne smije da bude mjesto jeftine zabave, ma gdje se nalazilo.

Igraju: 
Vanja Кrtolina
Marija Novaković
Mihailo Maksimović
Ivan Petrović
 
Scenografija i kostimi: Mina Miladinović
Кompozitorka: Ana Кrstajić
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )