FOTO: InfoBijeljina.com

Nova saobraćajna pravila trebalo bi da budu usvojena u BiH, a u prednacrtu, u koji je InfoBijeljina imala uvid, tretirano je i preticanje drugih vozila.

U prednacrtu zakona, koji bi trebao da bude usvojen, navedene su i situacije kod kakvih će preticanje preko pune linije biti dozvoljeno.

"Izuzetno, dozvoljeno je preticanje odnosno obilaženje bicikla, radne mašine, traktora, motokultivatora, zaprežnog vozila i ličnog električnog prevoznog sredstva na mjestu gde je to zabranjeno saobraćajnom signalizacijom, na način da se prelazi vozilom preko pune uzdužne razdjelne linije pri čemu se koristi traka namijenjena za kretanje vozila iz suprotnog smjera, samo ukoliko se time ne ometa normalno kretanje vozila koja dolaze iz suprotnog smjera i ukoliko na putu ima dovoljno prostora za sigurno preticanje odnosno obilaženje", navedeno je u prednacrtu, u koji smo imali uvid.

Kako je objašnjeno, svrha donošenja novog zakona temelji se na potrebi prevazilaženja uočenih nedostataka u implementaciji onog koji je sada u primjeni, kao i potrebe preciznijeg definisanja određenih važećih zakonskih odredbi. 

Predmetni Prednacrt zakona, kako se dodaje, ima za cilj unapređenje stanja beznjednosti, ali i postizanja specijalne i generalne prevencije.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 2 )