FOTO: null

Stočarima u bijeljinskom naselju Janja, čija su domaćinstva stradala u prošlogodišnjim poplavama, danas su uručene 83 tone stočne hrane vrijednosti 52.000 KM.

Pomoć su obezbijedili američka i švedska agencija za međunarodnu pomoć, USAID i SIDA, a podršku u raspodjeli pomoći dalo je Udruženje poljoprivrednika sela Semberije. 

Ukupna vrijednost do sada uručene pomoći, koju su za semberske poljoprivrednike pogođene poplavama obezbijedili USAID i SIDA, uz posredovanje UNDP-a, je oko pola miliona KM. Riječ je, uglavnom, o stočnoj hrani i sjemenskoj robi. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić naglasio je da se ova pomoć dijeli isključivo posredstvom udruženja poljoprivrednika, te da će taj trend biti nastavljen i ubuduće. 

"To je princip po kojem će međunarodni donatori dijeliti pomoć, ali i zato što ova udruženja najbolje znaju kojim domaćinstvima je pomoć potrebna", rekao je Mićić novinarima. 

On je pozvao udruženja da uspostave neposrednu saradnju kako bi se pomoć ravnomjerno dijelila, te izrazio očekivanje da će ovakve akcije biti još jedan podsticaj poljoprivrednicima da se udruže i da se posredstvom udruženja prijavljuju na pozive za dodjelu pomoći i finansiranje projekata. 

Na području Bijeljine djeluje nekoliko udruženja poljoprivrednika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )