FOTO: null

Jedan od glavnih zadataka nadležnih u Graničnoj policiji BiH u toku prošle godine bilo je unapređenje informacionog sistema radi brže razmjene podataka i postviznog monitoringa.

U izvještaju o radu Granične policije istaknuto je da su lani preuzete aktivnosti na razvoju i nadogradnji informacionog sistema koje su, kako je navedeno, značajne i za praćenje stanja na terenu nakon ukidanja viza. Granična policija je u 2014. na raspolaganju imala više od 70 miliona KM, a pored nabavke nove opreme na graničnim prelazima i poboljšanja komunikacionih veza, započet je projekat "Sistem za kontrolu i evidenciju motornih vozila na graničnim prelazima".

- U prvoj fazi projekta odabrano je 12 međunarodnih graničnih prelaza na kojima je pregledano stanje mrežno-komunikacione i energetske opreme. U toku je procedura nabavke robe, usluga i radova u vezi s ovim sistemom - navedeno je u izvještaju.

U Graničnoj policiji su kazali da je sprovedeno i više obuka u vezi s evropskim integracijama koje je pohađalo po više od 1.000 policijskih službenika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )