FOTO: null

Jedanaestočlana porodica Slaviše i Dragane Simić u Velikoj Obarskoj je još jedna od višečlanih porodica u teškoj socijalnoj situaciji koje će dobiti novu porodičnu kuću zahvaljujući pomoći Gradske uprave Grada Bijeljina koja je obezbijedila sredstva za ma

Do sada su na kući završeni grubi građevinski i pokrivački radovi i postavljena je stolarija i u narednih nekoliko mjeseci Simići će moći da se iz sadašnje trošne i neuslovne presele u novu kuću.Pored starijih Simića, koji će uz pomoć Grada, riješiti najveći problem koji imaju, novoj kući se raduju i njihova djeca koja su već odredili koja će soba biti čija i što će njihovo djetinjstvo najzad početi da bude sličnije djetinjstvu druge djece.

Porodica Simić sa sedmoro djece je jedna od najbrojnijih u Gradu Bijeljina, a sa njima u domaćinstvu žive i Dragišini roditelji. Od njih niko nije zaposlen i žive isključivo od zemljoradnje na 12 dunuma zemlje i povremenih dnevnica koje zarade tokom poljoprivredne sezone, radeći na imanjima susjeda u Obarskoj ili u nadnici u Bijeljini.

U gradskom Odjeljenju za društvene djelatnosti ističu da je pomoć porodici Simić i ostalim porodicama sa više djece nije samo nastavak napora Gradske uprave da trajno riješi problem stambenog zbrinjavanja socijalno najugroženijih stanovnika Semberije, nego i da podrži povećanje nataliteta koji je u padu u cijeloj Republici Srpskoj i okruženju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )