FOTO: hayat.ba

U beogradskim školama pojavila se nova vrsta droge koja je lako dostupna đacima, a informaciju o tome dijele roditelji u roditeljskim vajber grupama.

Jedna od pomenutih supstanci je u obliku žvake, poznatija kao "KIDS" droga. Njen efekat počinje nakon samo 15 minuta, a stručnjaci kažu da je jača i od ekstazija. 
 
- Dragi roditelji, htjela sam da Vas obavijestim da su se pojavile na tržištu psihoaktivne supstance koje su lako dostupne učenicima. Jedna je u obliku žvake poznatija kao kids droga, efekat počinje nakon 15 minuta i jači je od ekstazija, a tragovi skrivanja su posebna zamka za roditelje i zaposlene u školi, jer je umotana kao pakovanje žvaka.

Druga je tzv. snus - čist nikotin u prahu koji se pakuje u malim vrećicama čaja i on se sisa ili šmrče. Veoma je jeftin, kesica košta 100-150,00 dinara. Molim Vas da sa djecom porazgovarate o ovome, da budu obazrivi da im neko ne "podvali" žvaku - navedeno je u jednoj od poruka u roditeljskim vajber grupama u koju su "Novosti" imale uvid. 

Kako saznajemo, ovakve poruke dijele se u roditeljskim vajber grupama osnovne škole Dragan Lukić i Vojvoda Radomir Putnik. 
 
Prema nekim informacijama, slične poruke pojavile su se i u grupama drugih škola u Beogradu. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )